Ook zo’n fan van programma’s als de Rijdende Rechter of mr. Frank Visser doet uitspraak? Zit je altijd op het puntje van je stoel? Ben jij iemand die vaak verrast wordt door de uitspraken? Of voel jij juist van tevoren al haarfijn aan waar de beslissing van de rechter heen gaat? Dan is deze avond echt iets voor jou.

Rijdende Rechter in Veldhoven

Op 5 oktober bracht de Rijdende Rechter John Reid een bezoek aan Veldhoven. Zijn hulp werd ingeroepen om een conflict tussen een visvereniging en een lid op te lossen. De uitspraak laat nog even op zich wachten, want de uitzendingen van dit populaire programma starten pas weer in maart volgend jaar.

Kennismakers avond over Burenrecht

Kun je niet zolang wachten, kom dan naar de Kennismakers-avond over Burenrecht op 13 december a.s. in de Bibliotheek Veldhoven. Veel van de conflicten die je op televisie voorbij ziet komen, gaan namelijk over het Burenrecht. Een onduidelijke erfgrens, bomen en overhangende takken, het niet respecteren van een recht van overpad, verjaring, etcetera. Het wordt een interactieve avond met eerst kort wat theorie. Daarna is het vooral de bedoeling om samen aan de hand van echte uitspraken te kijken of we de beslissing van de rechter kunnen voorspellen.

Eigen praktijkvoorbeelden over erfgrens, bomen of een recht van overpad?

Heb je zelf een praktijkvoorbeeld waar je meer over wilt weten? Geef dat dan op het inschrijfformulier aan. Entree op vertoon van gratis ticket (te bestellen via de website van de Bibliotheek Veldhoven).