Het is 25 mei 2018 geweest. De mails met privacyverklaringen en toestemmingverzoeken om e-mailnieuwsbrieven te kunnen blijven toesturen vliegen je om de oren. Inmiddels begin je je als ZZP-er toch af te vragen of jij er niet ook iets meer aandacht aan moet besteden. Maar… waar begin je? En net zo belangrijk, hoe ben je geholpen zonder al teveel tijd en geld kwijt te zijn?

Als ZZP-er moet je ook voldoen aan de AVG

Of je nu een grote onderneming bent of een ZZP-er, maakt niet uit. Elk bedrijf heeft te maken met persoonsgegevens en is verantwoordelijk voor het beschermen van de privacy ervan. Je moet de beveiliging niet alleen technisch en organisatorisch op orde hebben, maar ook administratief. De AVG brengt namelijk ineens allerlei rompslomp met zich. Je moet een privacyverklaring hebben en je moet verwerkersovereenkomsten gaan sluiten. En dan zijn er nog een register van verwerkingsactiviteiten en register van datalekken.

De Privacyverklaring: Beter goed gejat, dan slecht bedacht?

Nu kun je natuurlijk een voorbeeld privacy verklaring of verwerkersovereenkomst downloaden via internet en dat aanpassen aan jouw situatie. Of iets overnemen van iemand die ongeveer hetzelfde doet als jij. Als ZZP-er ben je gewend om dingen zelf en kosten efficiënt op te lossen. Maar, hoe weet je nou of die Privacyverklaring en Verwerkersovereenkomst klopt? En, sluit hij wel aan bij hoe jij jouw zaken regelt?

Praktische, juridische hulp

Kun jij wel wat praktische juridische hulp gebruiken? Wil je advies om je te helpen AVG-bewust te ondernemen? Meld je dan aan voor een adviesgesprek van AM advocatuur in Veldhoven. Al diverse ZZP-ers gingen je voor. Van fotografen en interieur designers tot financieel adviseurs en coaches.

Ik denk samen met jou na over welke persoonsgegevens je eigenlijk allemaal opslaat en waarom, welke rechtvaardiging je hebt voor het opslaan van welke gegevens, hoe je de gegevens hebt beveiligd, of je gegevens met anderen deelt en of je dan een verwerkersovereenkomst nodig hebt, hoe je al die AVG verplichtingen vervolgens opschrijft in begrijpelijke taal, enz.

Wat anderen van de AVG-adviesgesprekken vonden

“Het model met toelichting dat ik ontving, was het geld eigenlijk al waard!”
“Bedankt. Het was nuttig, want zelf had ik het nooit gekund.”
“Ik zag als een berg op tegen al die AVG dingen. Na ons gesprek, bleek dat helemaal niet nodig.”
“Ik dacht eerst dat ik het wel met een disclaimer kon doen. Je advies en hulp waren dus nodig.”
“Door zelf een verwerkingsovereenkomst te hebben, ontzorg ik mijn opdrachtgevers”
“Ik ben trots op mijn mooie privacyverklaring. Die laat zien dat ik de AVG serieus neem.”

Privacyverklaring of Verwerkersovereenkomst nodig?

Wil jij ook praktische hulp bij het opstellen van je Privacyverklaring of Verwerkersovereenkomst? Meld je dan aan voor een adviesgesprek en je hebt binnen korte tijd de voor jou nodige documenten op maat voor jouw onderneming.

Door onderstaand aanmeldformulier in te vullen, deel je mogelijk persoonsgegevens met AM advocatuur. Bekijk de Privacyverklaring om te lezen wat AM advocatuur met persoonsgegevens doet.

Meld je nu aan via onderstaand formulier!

 

Verification